Beschermingsbewind
Bewindvoering aanvragen

Bewindvoering aanvragen

Als het niet (meer) lukt om jouw eigen financiën te regelen is het mogelijk om zelf een bewindvoerder aan te stellen.  Het aanvragen van beschermingsbewind doe je bij een kantonrechter in jouw gemeente. Hiervoor vul je het verzoekschrift in en geef je aan wie jij als beschermingsbewindvoerder wilt laten aanstellen. Dit kan een professionele beschermingsbewindvoerder zijn, maar ook een familielid aan wie jij jouw financiën toevertrouwd. Het is niet nodig om hiervoor een advocaat in te zetten. Als jij kiest voor een professionele bewindvoerder, nemen wij de gehele aanvraag voor jou uit handen.

Wanneer iemand zelf niet in staat is om bewind aan te vragen, kan dit ook gedaan worden door anderen. Denk hierbij aan naasten (waaronder de partners en eerste/tweedegraads familieleden) en directe begeleidende instellingen zoals zorginstellingen.

Wij beheren en beschermen jouw vermogen en leggen hierover ieder jaar verantwoording af aan de kantonrechter.

Overstappen van bewindvoerder

Het kan gebeuren dat jij niet tevreden bent met jouw huidige bewindvoerder. Wanneer jij gegronde redenen hebt, kun je een verzoek indienen bij de kantonrechter om van bewindvoerder te veranderen. 

Wel is het belangrijk om jouw klachten en zaken waar jij niet tevreden over bent, met jouw huidige bewindvoerder te bespreken. Een goed gesprek met jouw bewindvoerder kan heel wat onduidelijkheden verhelderen en onnodige rompslomp voorkomen.

Ben je niet tevreden met jouw huidige bewindvoerder en wil je graag overstappen naar een andere bewindvoerder? 

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Voor wie is bewindvoering?

Onderbewindstelling kan geschikt zijn voor onder andere:

Wil je direct bewindvoering aanvragen?

Wil je bewindvoering aanvragen of wil je weten wat de mogelijkheden zijn?

Voor vragen kun je altijd bij ons terecht. Wij nemen graag de tijd om onduidelijkheden weg te nemen en de mogelijkheden te bespreken.

Contactformulier